Pridať recept

Čerešňová bublanina

ingrediencie

170 g
maslo
3 ks
vajce
60 g
práškový cukor
170 g
múka
1 kg
čerešne

postup

Maslo, 3 žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny. Z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme 30 g práškového cukru a spolu vyšľaháme. Sneh spolu s múkou zľahka primiešame k žĺtkom, Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom, navrch poukladáme odkôstkované a umyté čerešne a vo vyhriatej rúre upečieme do červena. Bublaninu môžeme pripraviť aj s višňami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická smotanová bublanina
Keď príde na letný koláč, máločo sa vyrovná jednoduchej bublanine.
Hit leta: Dierkovaný koláč
Letný hit: Dierkovaný koláč
Jednoduchý, rýchly a extra šťavnatý koláč, ktorý si okamžite zamilujete.
Višňový koláč s čokoládou a rumom: Letná pochúťka v podrobnom recepte
Kyselkavé višne v spojení s čokoládou sú skrátka fantastické.
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Bezlepková bublanina
Najlepšie recepty na domáce bublaniny s ovocím
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí! Akú máte najradšej vy?
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...