Krémová karfiolová polievka
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
karfiol
1
ks
zemiaky
500
ml
mlieko
250
ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
štipiek
biele mleté korenie
štipiek
muškátový oriešok
1
PL
citrónová šťava
125
ml
smotana na šľahanie
1
ks
vaječný žĺtok
2
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Karfiol umyjeme, osušíme a rozdelíme na ružičky. Zemiak ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca nalejeme mlieko a zeleninový vývar. Pridáme karfiol a nakrájaný zemiak.
2.
Varíme na miernom ohni domäkka a celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zahustíme smotanou rozšľahanou so žĺtkom a polievku mierne prehrejeme. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.