Pridať recept

Krupicový nákyp s tvarohom

ingrediencie

50 g
maslo
50 g
med
2 ks
vajce
1 balíček
vajce
1 štipka
soľ
500 g
tvaroh
3 KL
prášok do pečiva
6 PL
mlieko
125 g
krupica
500 g
višne alebo slivky
20 g
maslo

postup

1.
Maslo alebo margarín vymiešame do spenenia, potom doň vmiešame med, vajcia, pridáme vanilínový cukor, soľ, tvaroh a ďalej miešame. Nakoniec vsypeme prášok do pečiva a postupne pridávame krupicu, aby sa nevytvorili hrudky. Do hladkého cesta napokon zamiešame višne alebo slivky.
 
2.
Ak použijeme mrazené ovocie, necháme ho rozmraziť, ale uložíme na dno vymastenej nákypovej formy a zalejeme nákypovou tvarohovo-krupicovou hmotou. Nákyp môžeme pripraviť aj z kompótu. Rúru predhrejeme na 175 C a pečieme asi 60 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať