Pridať recept

Paradajková pizza

ingrediencie

230 g
bezlepková múka
100 g
biely jogurt
1 ks
vajce
15 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
40 g
olej
1/2 KL
soľ
masť

Príloha

2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
lúpané paradajky
2 ks
vajce
syr tvrdý
olej
oregano
solčanka
1/2 KL
soľ

postup

1.
Droždie rozmrvíme v 100 ml vlažnej vody, rozmiešame, pridáme cukor a kvások necháme desať minút postáť. Zatiaľ dáme variť vajcia natvrdo.
 
2.
k múke v mise pridáme jogurt, vajce, olej, soľ a primiešame kvások. Vareškou vypracujeme cesto.
3.
Okrúhlu formu vymastíme, vystelieme ju cestom a necháme ho chvíľu nakysnúť.
4.
Olúpaný cesnak roztlačíme, zmiešame s trochou oleja, so soľou a zmesou potrieme cesto. Uvarené vajcia olúpeme a rozmrvíme na cesto. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, posypeme oreganom a dochutíme solčankou.
5.
Obloženú pizzu dáme piecť do rúry. Keď cesto chytí zlatistý nádych, pizzu posypeme postrúhaným syrom a zapečieme do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
U nás je to jedlo, ktoré všetci milujeme a pochutíme si na tom celá rodina, verím, že aj Vám bude chutiť.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...