Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Opekance z pohánkovej múky so stéviou

kucharka26
kucharka26
3
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
pohánková múka
250 ml
sójové mlieko
50 ml
olej
1 PL
stévia prášková
20 g
droždie
múka na podsypanie

postup

1.
Do malej misky si rozdrobíme droždie a zalejeme 1 dcl teplého mlieka.
2.
Vykysnuté droždie pridáme k múke, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme stéviu, olej a spracujeme tuhšie cesto.
4.
Vykysnuté cesto preložíme na podložku, poskypeme múkou a rozdelíme na 4 časti.
5.
Každú časť rozvaľkáme na dlhý pás hrubý ako prst a nakrájame na malé kúsky.
6.
Opekance ukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech. Necháme medzi nimi maličkú medzeru, aby sa na seba neprilepili. Nemusíme ich už ničím potierať.
7.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min. Po upečení ich preložíme do misky, posypeme mletým makom, podľa chuti osladíme ľubovoľným sladidlom, zalejeme teplým mliekom a maslom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...