Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Vianočné včelie úle s mandarinkami

kucharka26
kucharka26
100
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
cesto
2 ks
mandarinkový kompót
100 ks
okrúhle piškóty

Poleva

300 g
čokoláda na varenie
150 g
maslo
hladká múka na vysypanie formičiek

postup

1.
Cesto na včelie úle spracujeme zo zvyškov zákuskov, kokosu, piškót, mletých orechov, rumu, džemu, nutely a pod. Všetky suroviny v rukách podrvíme a spracujeme tuhé cesto.
3.
Formičku na včelí úlik vysypeme múkou a naplníme cestom. Do cesta urobíme prstom malú dierku a vložíme do nej mandarinku. Mandarinku prikryjeme cestom a priložíme piškótu zaoblenou stranou dnu.
4.
Hotové včelie úliky uložíme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...