Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Vianočné včelie úle s mandarinkami

kucharka26
kucharka26
100
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
cesto
2 ks
mandarinkový kompót
100 ks
okrúhle piškóty

Poleva

300 g
čokoláda na varenie
150 g
maslo
hladká múka na vysypanie formičiek

postup

1.
Cesto na včelie úle spracujeme zo zvyškov zákuskov, kokosu, piškót, mletých orechov, rumu, džemu, nutely a pod. Všetky suroviny v rukách podrvíme a spracujeme tuhé cesto.
3.
Formičku na včelí úlik vysypeme múkou a naplníme cestom. Do cesta urobíme prstom malú dierku a vložíme do nej mandarinku. Mandarinku prikryjeme cestom a priložíme piškótu zaoblenou stranou dnu.
4.
Hotové včelie úliky uložíme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...