Pridať recept

Zapečená zmrzlina

6
porcií
101
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
130 g
hladká múka
20 g
kakao

Plnka

200 ml
čokoládová zmrzlina
200 ml
vanilková zmrzlina
200 ml
jahodová zmrzlina

Sneh

5 ks
bielok
300 g
kryštálový cukor

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 220°C. Vajcia a cukor vyšľaháme na tuhšiu hmotu. Múku zmiešame s kakaom a práškovú hmotu pomaly zapracujeme do vyšľahaných vajíčkom. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 220°C približne 4 minúty a potom znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 5 minút. Skontrolujeme, či je cesto upečené a vyberieme ho z rúry.
 
2.
Formu vystelieme potravinárskou fóliou, na spodnú časť a boky vyrežeme z pripraveného cesta piškótu. Dovnútra navrstvíme pripravenú zmrzlinu, prikryjeme ju zvyšnou piškótou, zabalíme do fólie a na noc vložíme do mrazničky.
3.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Z mrazničky vytiahneme formu a opatrne z nej vyberieme pripravenú zmrzlinu. Potrieme ju zo všetkých strán pripraveným snehom a skaramelizujeme horákom. Nakrájame a podávame s čerstvým ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať