Pridať recept

Polentový koláčik

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 ml
voda
250 g
polenta
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 PL
nastrúhaný parmezán
100 g
mozzarella
30 g
syr Niva
2 strúčiky
cesnaku
trochu
cesnakový olej
8 ks
cherry pradajky
trochu
žerucha

postup

1.
Vodu v hrnci privedieme k varu, dochutíme soľou a prisypeme polentu. Varíme na miernom ohni približne 4 minúty. Odstavíme, ochutíme korením, parmezánom, premiešame a necháme 10 minút odstáť.
 
2.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne doň navrstvíme polentu. Mozzarelu pokrájame spolu s Niva syrom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a prisypeme trochu žeruhy. Pridáme trochu cesnakového olaja poriadne premiešame.
3.
Paradajky rozkrojíme napoly a poukladáme na pripravenú polentu. Povrch pokvapkáme ochuteným olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať