Polentový koláčik
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
ml
voda
250
g
polenta
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
PL
nastrúhaný parmezán
100
g
mozzarella
30
g
syr Niva
2
strúčiky
cesnaku
trochu
cesnakový olej
8
ks
cherry pradajky
trochu
žerucha
postup
1.
Vodu v hrnci privedieme k varu, dochutíme soľou a prisypeme polentu. Varíme na miernom ohni približne 4 minúty. Odstavíme, ochutíme korením, parmezánom, premiešame a necháme 10 minút odstáť.
2.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne doň navrstvíme polentu. Mozzarelu pokrájame spolu s Niva syrom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a prisypeme trochu žeruhy. Pridáme trochu cesnakového olaja poriadne premiešame.
3.
Paradajky rozkrojíme napoly a poukladáme na pripravenú polentu. Povrch pokvapkáme ochuteným olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.