Ríbezľové rezy
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
6
PL
krupicový cukor
6
PL
polohrubá múka
3
PL
maizena
Krém
360
g
ríbezľová šťava
300
ml
mlieko
2
balíčky
jahodový puding
3
ks
bielok
150
g
kryštálový cukor
4
ks
želatína
Na potretie
trochu
jahodový džem
250
g
jahody
trochu
mandľový likér
Poleva
330
ml
jahodová šťava
1
balíček
jahodový puding
2
ks
bielok
100
g
kryštálový cukor
3
ks
želatína
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, zľahka pridáme múku, maizenu a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto poriadne vymiešame a rozdelíme na 2 časti. Tie každé zvlášť upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút.
2.
Upečené cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Jeden plát cesta vložíme naspäť na plech, natrieme jahodovým lekvárom a uložíme nadrobno nakrájané jahody. Na jahody dáme plnku, položíme druhý plát cesta, pokvapkáme ho likérom a natrieme polevou. Necháme vychladnúť v chladničke, nakrájame a ozdobíme ríbezľami.
3.
Plnka: Ríbezľovú šťavu a mlieko privedieme k varu. Pridáme jahodový prášok a uvaríme hustý puding. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Ešte do teplého pudingu ho vmiešame spolu s rozpustenou želatínou. Poriadne premiešame.
4.
Poleva: Z jahodového prášku a šťavy uvaríme puding. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do teplého pudingu spolu s rozpustenou želatínou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.