Pridať recept

Ríbezľové rezy

6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
6 PL
krupicový cukor
6 PL
polohrubá múka
3 PL
maizena

Krém

360 g
ríbezľová šťava
300 ml
mlieko
2 balíčky
jahodový puding
3 ks
bielok
150 g
kryštálový cukor
4 ks
želatína

Na potretie

trochu
jahodový džem
250 g
jahody
trochu
mandľový likér

Poleva

330 ml
jahodová šťava
1 balíček
jahodový puding
2 ks
bielok
100 g
kryštálový cukor
3 ks
želatína

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, zľahka pridáme múku, maizenu a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto poriadne vymiešame a rozdelíme na 2 časti. Tie každé zvlášť upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút.
 
2.
Upečené cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Jeden plát cesta vložíme naspäť na plech, natrieme jahodovým lekvárom a uložíme nadrobno nakrájané jahody. Na jahody dáme plnku, položíme druhý plát cesta, pokvapkáme ho likérom a natrieme polevou. Necháme vychladnúť v chladničke, nakrájame a ozdobíme ríbezľami.
3.
Plnka: Ríbezľovú šťavu a mlieko privedieme k varu. Pridáme jahodový prášok a uvaríme hustý puding. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Ešte do teplého pudingu ho vmiešame spolu s rozpustenou želatínou. Poriadne premiešame.
4.
Poleva: Z jahodového prášku a šťavy uvaríme puding. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do teplého pudingu spolu s rozpustenou želatínou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať