Pridať recept

Pečená tekvica

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
štipiek
soľ
2 PL
cesnakový olej

postup

1.
Celú tekvicu umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou a rozkrojíme napoly. Dužinu s jadierkami vyberieme a tekvicu pokrájame na plátky.
 
2.
Dochutíme ju soľou a necháme chvíľu odstáť. Potom plátky uložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút. Takmer upečenú tekvicu pokvapkáme cesnakovým olejom a vrátime zapiecť do rúry.
3.
Podávame ju teplú ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Pečieme z tekvice: Upečte si tekvicové placky, bábovku či pagáče
Pečieme z tekvice: Upečte si tekvicové placky, bábovku či pagáče
Podobne ako jablká aj tekvica je kulinárskou hviezdou jesene a jej použitie v kuchyni sa nemusí obmedzovať len...
Hokkaido tekvica
Tekvica Hokkaido - oranžové zlato
Oranžová hokkaido tekvica sa v posledných rokoch čoraz častejšie využíva aj v našich kuchyniach. Niet divu, je...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.