Pridať recept

Ananásové rezy

ingrediencie

15 ks
vajce
21 PL
kryštáový jemný cukor
21 PL
polohrubá múka
6 PL
voda
1 ks
prášok do pečiva

Plnka

500 ml
mlieko
60 g
smotanový puding prášok
1 ks
vanilkový cukor
400 g
maslo
200 g
práškový cukor
1 konzerva
ananásový kompót
400 g
ríbezľový džem

postup

1.
Piškóta: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, postupne zašľaháme 7 polievkových lyžíc kryštálový cukor, 5 žĺtkov, 2 polievkové lyžice vody a jemne zamiešame 7 polievkových lyžíc múky s 1/3 prášku do pečiva. Upečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie 3 piškóty. Necháme vychladnúť. /Je dobre odstrániť vrchný povlak z piškóty, aby sa plnka neoddelovala, ide to veľmi ľahko../ Piškóty si môže každý upiecť podľa svojho spôsobu.
 
2.
Plnka: mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom a smotanovým pudingovým práškom /1,5 balíčka/ na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom, po častiach zašľaháme vychladnutý puding. 1/3 plnky si odložíme na povrch a na zdobenie. Do zvyšných 2/3 plnky pridáme na malé kúsky pokrájaný scedený ananás. Šťavu a trochu ananásu si odložíme.
3.
Ukladáme nasledovne: prvú piškótu natrieť ríbezľovým džemom a polovicou plnky s ananásom, priložiť druhú piškótu, poliať šťavou z ananásu, asi 1 cm od okraja, natrieť zvyšnou plnkou s ananásom. Poslednú piškótu natrieť džemom a preklopiť na plnku. Natrieť a ozdobiť plnkou bez ananásu, zvyšným kúskami ananásu a rozpustenou čokoládou. Necháme postáť do druhého dňa, pokrájame a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať