FOTORECEPT: Mandľové kolieska s džemom
22
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
140
g
tuk na pečenie Palmarín
200
g
múka polohrubá
2
ks
žĺtok
70
g
cukor práškový
100
g
mandle mleté do cesta
50
g
čokoládová ryža DrOetker
1
balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
džem a mandle na vrch, aj na posypanie
postup
2.
Palmarin vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme múku, pomleté orechy, čokoládovú ryžu a spolu premiesime. Spracujeme cesto.
4.
Potom z cesta tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech,pokrytý papierom na pečenie. Každú guľku roztlačíme do okrúhleho tvaru pomocou malej lyžičky,alebo pohárika a v strede urobíme jamku.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút na 180 stupňov.
6.
Vychladnuté kolieska po celom obvode potrieme lekvárom a obalíme v pomletých mandliach.
7.
Do stredu kolieska dáme lekvár a posypeme podrvenými mandľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.