Tradičný francúzsky hruškový koláč
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
hrušky
4
hrnčeky
voda
1/4
hrnček
cukor
2
PL
citrónová šťava
Cesto
200
g
hladká múka
120
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
100
g
mandle
1
ks
žĺtok
1/4
KL
soľ
postup
1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky. V hrnci privedieme k varu vodu, cukor a citrónovú šťavu. Pridáme hrušky a varíme ich približne 3 minúty. Scedíme ich a necháme odkvapkať, vychladnúť.
2.
Do väčšej misy pridáme múku, na kocky nakrájané maslo, cukor, mleté mandle, žĺtok a soľ. Vypracujeme hladké cesto pomocou elektrického mixéra. Ak sa bude cesto lepiť, vložíme ho nachvíľu do chladničky.
3.
Cesto rozvaľkáme na múkou poprášenej kuchynskej doske. Rozvaľkáme ho na okrúhlu placku s priemerom cca 3 cm väčšiu ako je samotná forma. Preložíme ho do formy, prepichneme vidličkou, okrajem popritláčame a na cesto poukladáme hrušky.
4.
Rúru si predhrejeme na 200°C a pečieme približne 35 min. Koláč necháme vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.