Pridať recept

Tradičný francúzsky hruškový koláč

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
hrušky
4 hrnčeky
voda
1/4 hrnček
cukor
2 PL
citrónová šťava

Cesto

200 g
hladká múka
120 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
100 g
mandle
1 ks
žĺtok
1/4 KL
soľ

postup

1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky. V hrnci privedieme k varu vodu, cukor a citrónovú šťavu. Pridáme hrušky a varíme ich približne 3 minúty. Scedíme ich a necháme odkvapkať, vychladnúť.
 
2.
Do väčšej misy pridáme múku, na kocky nakrájané maslo, cukor, mleté mandle, žĺtok a soľ. Vypracujeme hladké cesto pomocou elektrického mixéra. Ak sa bude cesto lepiť, vložíme ho nachvíľu do chladničky.
3.
Cesto rozvaľkáme na múkou poprášenej kuchynskej doske. Rozvaľkáme ho na okrúhlu placku s priemerom cca 3 cm väčšiu ako je samotná forma. Preložíme ho do formy, prepichneme vidličkou, okrajem popritláčame a na cesto poukladáme hrušky.
4.
Rúru si predhrejeme na 200°C a pečieme približne 35 min. Koláč necháme vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať