Pridať recept

Plnené orechy (ruské orechy)

ingrediencie

300 g
hladká múka
150 g
maslo
120 g
práškový cukor
50 g
mleté vlašské orechy
1 ks
vaječný bielok

Plnka

150 g
maslo
75 g
práškový cukor
1 ks
vaječný žĺtok
150 g
mleté vlašské orechy
75 g
detské piškóty
rum
čokoládová poleva

postup

1.
Z ingrediencií spracujeme cesto, ktoré necháme aspoň dve hodiny odležať v chladničke. Potom ním plníme maslom vymazané formičky na orechy. Pri tvarovaní cesta do formičiek vytvoríme v strede malé jamky. Pečieme pri 160 stupňoch doružova. Po vybraní z rúry necháme trošku vychladnúť a potom vyklepneme.
 
2.
Na druhý deň plníme krémom a špičky namáčame v čokoládovej poleve. Hotové oprechy necháme na chladnom mieste aspoň týždeň odležať.
3.
Náplň: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom, vmiešame orechy, pomleté piškóty a ochutíme rumom. Ak nechcete používať surový žĺtok, tak zohrejeme trochu rumu, rýchlo doň ho vmiešame žĺtok a pridáme k maslu s cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.4.2014 19:52 | |
+3 -5
tak tento recept poznam troska inak http://recepty.pozri.sk/recept-vianocne-karamelove-orechy-581 je velmi podobny len sa mi zda lepsi........ treba odskusat.........
dobruchut.sk
3.4.2014 09:28 | |
+6 -3
prosim vas, ked chcete propagovat vase recepty, tak ich pridajte na nasu stranku a nepromujte v komentaroch vas web, je to nekorektne. dakujeme