Pridať recept

Plnené perníčky

ingrediencie

3 ks
vajce
160 g
práškový cukor
3 PL
med
1 balíček
vanilkový cukor
80 g
maslo
1 KL
kypriaci prášok
1/2 KL
mletá škorica
1 KL
podrvené klinčeky
podľa chuti
citrónová kôra
450 g
hladká múka
1 ks
lekvár

Čokoládová poleva

120 g
čokoláda na varenie
80 g
maslo
podľa chuti
cukrárske ozdoby

postup

1.
Cesto vypracujeme z práškového cukru, vajec, vanilkového cukru a tekutého medu a masla. Potom pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom, škoricou, klinčekmi a citrónovou kôrou.
 
2.
Z masy vymiešame hladké cesto. Na doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 4 mm a pomocou srdcovej formičky vykrajujeme srdiečka. Necháme ich na doske približne 35 minút odpočívať. Potom ich rozložíme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňoch zhruba 5-7 minút.
3.
Po vychladnutí perníčky spojíme prostredníctvom lekváru a polovicu srdiečka namočíme do vytvorenej čokoládovej polevy. Na záver už iba posypeme cukrárskymi ozdobami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
medovnik
Tipy a triky ako upiecť tie najlepšie medovníky
Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočnému obdobiu. Tieto voňavé a krehké dobroty sa musia piecť...
Vianočné medovníky
Už nikdy sa vám neroztečie, drží perfektne! Ako urobiť hustú polevu na medovníky? Stačí jedna prísada - budú ako maľované a bez prasklín
Žiadne praskliny a poleva dokonale hustá! Tieto rady by mal poznať každý, kto má rád medovníky.
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...