Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krtkova torta k 16.narodeninám

dorisa
dorisa
12
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

320 g
hladká múka
180 g
kryštálový cukor
4
vajce
200 ml
mlieko
200 ml
olej rastlinný
3 PL
kakaový prášok
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

250 g
hrudkovitý tvaroh
2
smotana kyslá
1
šľahačka v prášku
150 ml
studené mlieko cukor som do šľahačky nedávala
100 g
čokoláda horká strúhaná
4
banán
1
želatínový stužovač DrOetker
2
vanilkový cukor

postup

3.
Postupne pridávame mlieko a olej a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom....
5.
Dôkladne premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy priemer 21cm. Dno vystelieme papierom a boky natrieme tukom.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 40 minút.
7.
Kým korpus chladne, pripravíme si plnku. Tvaroh zmiešame s kyslými smotanami, vanilkovými cukrami. Odložíme nabok...neskor sa vrátim k plnke.
8.
Korpus upravíme tak,ze lyžicou odstránime asi 2cm vrstvu korpusu. Ten si necháme, rozdrobíme a použijeme na vrch torty.
10.
Teraz dokončíme krém, plnku. Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu.
11.
Pridáme ju do tvarohového krému, pridáme aj želatinový stužovač a strúhanú čokoládu.
12.
Nakoniec som všetko spolu zmiešala. Plnku som naniesla na korpus v tvare kopuly. Rozdrobené časti korpusu potom dáme na krém. Tortu necháme v chlade najlepšie do druhého dňa.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bitter4sweet
17.4.2015 10:36 | |
+1 -1
nakoľko je to moja prvá tortička, chcem sa spýtať, či je nutné použiť papier na pečenie, nestačí len vymastený a múkou vysypaný plech? ďakujem
dorisa
17.4.2015 12:02 | |
+1 -1
Ahoj, myslím, že keď formu poriadne vymastíš a múkou vysypeš formu, nebude problém ju potom odlepiť. Ja som radšej dala papier, keď som mala. Na koláč tiež nedávam papier, tiež veľakrát vymažem a vysypem plech.
dorisa
17.4.2015 12:05 | |
+0 -0
O rom nato, som zas piekla vnučke tortu..a tu je druhý postup, trocha obohatený, piekla som z polotovaru a krém som obohatila. Tam som nekládla papier na pečenie. http://dobruchut.azet.sk/recept/42005/fotorecept-krtkova-torta-s-pudingom-a-tvarohom/
Efinka640
11.4.2015 22:31 | |
+3 -0
Urcite odporucam 27cm priemer tortovej formy...aj napriek tomu mam poriadny krtinec
dorisa
12.4.2015 00:03 | |
+0 -1
A to je zle???
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...