Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krtkova torta k 16.narodeninám

dorisa
dorisa
12
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

320 g
hladká múka
180 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
200 ml
mlieko
200 ml
olej rastlinný
3 PL
kakaový prášok
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

250 g
hrudkovitý tvaroh
2 ks
smotana kyslá
1 ks
šľahačka v prášku
150 ml
studené mlieko cukor som do šľahačky nedávala
100 g
čokoláda horká strúhaná
4 ks
banán
1 ks
želatínový stužovač DrOetker
2 ks
vanilkový cukor

postup

3.
Postupne pridávame mlieko a olej a nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom....
5.
Dôkladne premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy priemer 21cm. Dno vystelieme papierom a boky natrieme tukom.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 40 minút.
7.
Kým korpus chladne, pripravíme si plnku. Tvaroh zmiešame s kyslými smotanami, vanilkovými cukrami. Odložíme nabok...neskor sa vrátim k plnke.
8.
Korpus upravíme tak,ze lyžicou odstránime asi 2cm vrstvu korpusu. Ten si necháme, rozdrobíme a použijeme na vrch torty.
10.
Teraz dokončíme krém, plnku. Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu.
11.
Pridáme ju do tvarohového krému, pridáme aj želatinový stužovač a strúhanú čokoládu.
12.
Nakoniec som všetko spolu zmiešala. Plnku som naniesla na korpus v tvare kopuly. Rozdrobené časti korpusu potom dáme na krém. Tortu necháme v chlade najlepšie do druhého dňa.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bitter4sweet
17.4.2015 10:36 | |
+1 -1
nakoľko je to moja prvá tortička, chcem sa spýtať, či je nutné použiť papier na pečenie, nestačí len vymastený a múkou vysypaný plech? ďakujem
dorisa
17.4.2015 12:02 | |
+0 -1
Ahoj, myslím, že keď formu poriadne vymastíš a múkou vysypeš formu, nebude problém ju potom odlepiť. Ja som radšej dala papier, keď som mala. Na koláč tiež nedávam papier, tiež veľakrát vymažem a vysypem plech.
dorisa
17.4.2015 12:05 | |
+0 -0
O rom nato, som zas piekla vnučke tortu..a tu je druhý postup, trocha obohatený, piekla som z polotovaru a krém som obohatila. Tam som nekládla papier na pečenie. http://dobruchut.azet.sk/recept/42005/fotorecept-krtkova-torta-s-pudingom-a-tvarohom/
Efinka640
11.4.2015 22:31 | |
+3 -0
Urcite odporucam 27cm priemer tortovej formy...aj napriek tomu mam poriadny krtinec
dorisa
12.4.2015 00:03 | |
+0 -1
A to je zle???
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...