Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldovo-tuniakové párty kolieska

ivet_hrabovska
ivet_hrabovska
40
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

3 KL
soľ
3 KL
pizza korenie
1 kg
celozrnná špaldová múka
14 g
sušené droždie
240 ml
voda
150 ml
olivový olej
4 ks
vajce

Obloha

4 konzervy
tuniak
100 g
sterilizovaná kukurica
1/2 ks
pór
200 g
syr

postup

1.
Múku presypeme do misy a pridáme 3 KL soli, 3 KL pizza korenia a 4 vajcia.
2.
Potom pridáme 14g sušeného droždia, olej a vodu. Spracujeme cesto a necháme 1 hodinu v chladničke oddychovať.
3.
Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme cesto hrubé asi 1/2 cm. Pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Vrch koliesok potrieme kečupom alebo hocijakou pikantnejšou pomazánkou (ja som použila na niektoré kolieska domácu rajčinovú pomazánku).
5.
Na to dáme kúsok tuniaka, kukurice a nakrájaného póru.
6.
Na koniec posypeme syrom a dáme piecť pri 200 stupňoch na cca 15 minút.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dadinka666
31.7.2014 08:32 | |
+0 -0
prosím, tá múka má byť aká? pýtala som sa v obchode a celozrnná špaldová múka je aj hrubá, hladká a polohrubá. Tak ktorá? dakujem
dobruchut.sk
31.7.2014 09:18 | |
+4 -0
môže byť hladká, prípadne polohrubá.
dadinka666
31.7.2014 10:06 | |
+1 -0
dakujem za rýchlu odpoved
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...