Pridať recept

FOTORECEPT: Šampiňónový quiche

Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka

ingrediencie

Cesto

250 g
hladká múka
120 g
maslo
1 ks
vajce
3 ČL
voda
štipiek
soľ

Plnka

500 g
jemný tvaroh
150 g
šampiňóny
1 ks
tavený syr v črievku
trochu
suchý salám
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
trochu
mlieko

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
 
2.
Múku, zmäknuté maslo, štipku soli a vajce zmiešame a vypracujeme cesto. Dáme na dve hodiny do chladničky.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
3.
Vyvaľkáme a dáme do formy (cca 30cm). Popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 10 minút.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
4.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Nakrájame šampiňóny, cibuľku a salám. Opražíme.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
5.
Zmiešame s tvarohom, syrom, rozriedime trochu mliekom.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
6.
Predpečený korpus vyberieme korpus a nanesieme naňho plnku.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
7.
Pečieme ďaších 30-40 minút na 160 stupňov.
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Fotorecept: Šampiňónový quiche
Zdroj: sikovna_gazdinka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.2.2014 16:37 | |
+2 -0
Pekný koláčik, ale 20 °C je asi chyba, zrejme to má byť 200 °C, pretože u mňa sa to nedá nastaviť na tak málo, treba opraviť. Ale koláčik vyskúšam, díky...
dobruchut.sk
27.2.2014 10:04 | |
+1 -0
vďaka za upozornenie, samozrejme bola tam chyba, korpus treba piect na 200 stupnov.