Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Sladká orechová ryža s kokosovým mliekom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
jasmínová ryža
3 šálky
voda
1 konzerva
kokosové mlieko
1 KL
mletý zázvor
1 ks
vanilkový struk
1 hrsť
vlašské orechy
sladidlo

postup

1.
Ryžu premyjeme a dáme variť do vody, ktorú podľa chuti osladíme medom, cukrom alebo stéviou. Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni, pokým sa voda nevyparí.
2.
Kokosové mlieko vylejeme z konzervy do vyššej nádoby, pridáme zázvor, semiačka z vanilkového struku a podľa chuti sladidlo. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
3.
K uvarenej ryži prilejeme kokosové mlieko a necháme prevrieť, až nám vznikne hustejšia kaša. Nenecháme všetko mlieko vypariť, kaša státím nasaje i zvyšné mlieko a bola by neskôr suchá. Sporák vypneme, keď bude kaša ešte trochu riedka.
4.
Orechy nasekáme alebo porežeme na menšie kusy a pridáme ich k uvarenej ryži.
5.
Všetko spolu premiešame, podľa chuti dosladíme a necháme chvíľu postáť. Podávame so sušenými slivkami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...