Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sladká orechová ryža s kokosovým mliekom

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
jasmínová ryža
3 šálky
voda
1 konzerva
kokosové mlieko
1 KL
mletý zázvor
1 ks
vanilkový struk
1 hrsť
vlašské orechy
sladidlo

postup

1.
Ryžu premyjeme a dáme variť do vody, ktorú podľa chuti osladíme medom, cukrom alebo stéviou. Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni, pokým sa voda nevyparí.
2.
Kokosové mlieko vylejeme z konzervy do vyššej nádoby, pridáme zázvor, semiačka z vanilkového struku a podľa chuti sladidlo. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
3.
K uvarenej ryži prilejeme kokosové mlieko a necháme prevrieť, až nám vznikne hustejšia kaša. Nenecháme všetko mlieko vypariť, kaša státím nasaje i zvyšné mlieko a bola by neskôr suchá. Sporák vypneme, keď bude kaša ešte trochu riedka.
4.
Orechy nasekáme alebo porežeme na menšie kusy a pridáme ich k uvarenej ryži.
5.
Všetko spolu premiešame, podľa chuti dosladíme a necháme chvíľu postáť. Podávame so sušenými slivkami.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...