Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami

Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

4 ks
zemiaky
1 ks
jablko
1 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
600 g
kyslá kapusta
1 ks
klobása
korenie na grilovanú zeleninu
syr na posypanie
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Zapekaciu formu vymastíme maslom.
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Zemiaky, cibuľu, mkrvu a jablko očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky. Na dno zapekacej misy poukladáme zemiaky, potom kolieska cibule a všetko posypeme korením na grilovaciu zeleninu.
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Na to dáme polovicu kyslej kapusty, na kolieska nakrájanú klobásu, mrkvu a na záver jablká.
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Všetko prikryjeme druhou vrstvou kapusty. Podlejeme asi 1dl vody a dáme zakryté piecť do rúry na 250 stupňov asi 40 minút. Potom odokryjeme a na 200 stupňoch pečieme ďalších 45 minút. Jedlo je hotové, keď je kapusta krásne pripečená.
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Potom rúru vypneme, posypeme všetko strúhaným syrom a vložíme nezakryté späť do rúry (keďže ja syr nemôžem, svoju časť som si neposypala, preto je na fotke iba polovica so syrom).
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Fotorecept: Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a jablkami
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...