Pridať recept

Vyprážané jabĺčka s vanilkovým krémom

Vyprážané jabĺčka s vanilkovým krémom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
1 PL
mandľový likér
120 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
15 g
čerstvé droždie
100 g
práškový cukor
2 ks
jablko
40 g
maslo
trochu
olej na vyprážanie
trochu
práškový cukor
1 balíček
vanilkový puding
trochu
mlieko
1 ks
žĺtok
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. Pridáme ho do misky k múke, mandľovému likéru, vanilkovému a práškovému cukru a rozpustenému maslu. Vymiešame a pridáme na hrubšom strúhadle postrúhané jablká. Premiešame, pridáme žĺtok a škoricový cukor.
 
2.
Cesto necháme približne 20 minút na teplejšom mieste odstáť. Preložíme ho na múkou poprášenú kuchynskú dosku a vytvarujeme venčeky, ktoré pražíme v rozpálenom oleji.
3.
Medzitým si uvaríme puding podľa návodu na obale. Opražené jablkové cestíčko necháme odkvapkať od oleja a poprášime ho práškovým cukrom. Podávame s vanilkovým pudingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať