Zapečené halušky so slaninou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrubá múka
200
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
mlieko
1
KL
kypriaci prášok
trochu
olej
1
ks
cibuľa
120
g
oravská slanina
postup
1.
Obe múky nasypeme do misky, pridáme vajíčko, štipku soli, trochu mlieka, kypriaci prášok a vypracujeme nie moc riedke cesto. Vo veľkom hrnci si medzitým necháme zovrieť vodu a potom do nej pripravené cesto hádžeme z dosky ako väčšie halušky.
2.
Uvarené halušky vyplávajú navrch, vyberieme ich, premyjeme studenou vodou a preložíme do zapekacej misy. Na panvici opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Touto cibuľovo-slaninovou zmesou zalejeme halušky v mise a dáme ich zapiecť na chvíľu do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.