Pridať recept

Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku, FOTORECEPT

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Kvások

200 g
zemiaky
2 PL
domáci ražný kvások
150 g
špaldová múka
240 ml
voda

Cesto

1 kg
hladká (špaldová) múka
200 g
zemiaky
2 hrste
slnečnicové semienko
2 KL
soľ
1 PL
rasca

postup

Chutný a poctivý domáci chlieb. 

1.

Večer pred pečením si urobíme kvások: 200g uvarených a vychladnutých zemiakov rozpučíme a dáme do misky. Pridáme 2 PL ražného kvásku, 150g múky a 240ml vlažné vody. Necháme v teple zakryté fóliou nakysnúť do rána.

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

Na druhý deň preložíme kvások do misy, kde budeme hniesť cesto. Pridáme kilo múky a uvarené a vychladnuté zemiaky, ktoré nastrúhame na strúhadle.

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Potom pridáme 2 hrste slnečnicových semien, 1 PL rasce a 2 KL soli

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

cesto poriadne zamiesime, prikryjeme a necháme kysnúť aspoň 3 hodiny.

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.

Potom cesto na doske rozdelíme na dve časti, urobíme z nich pekné valčeky a vložíme do ošatiek. Necháme nakysnúť ďalšiu hodinku, až dve (skrátka do vtedy, kým nám nevykysnú ako na obrázku. Pečieme v rozohriatej rúre 50 minút na 220 stupňoch a potom ďalších 20 minút na 180 stupňoch.

Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Fotorecept: Zemiakový špaldový chlieb z domáceho kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.12.2017 09:11 | |
+0 -3
Zdravím, vypadá to super. Určitě vyzkouším. Chtěla bych se zeptat, v těch ošatkách se to může i péct? Anebo nejsou vhodně do trouby. Chtěla bych si je totiž pořídit. Děkuji.
Podobné články
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...