Marhuľová bublanina z kefíru
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
180
g
práškový cukor
3
KL
vanilkový cukor
200
ml
kefír
120
ml
olej
250
g
hladká múka
3
PL
kypriaci prášok
trochu
tuk na vymastenie plechu
trochu
múka na vysypanie plechu
Obloha
500
g
marhuľa
2
PL
kryštálový cukor
2
KL
škoricový cukor
postup
1.
Vajíčka v miske vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Prilejeme kefír, olej, pridáme múku, kypriaci prášok a zľahka vypracujeme hladké cesto. Plech si vymastíme tukom, vysypeme múkou a nalejeme doň pripravené cesto.
2.
Rúru si dáme vyhriať na 175°C. Marhule umyjeme, vykôstkujeme, necháme odkvapkať a rozkrojíme napoly. Poukladáme ich na pripravené cesto a trochu pritlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút. Upečený koláč posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.