Pridať recept

Pirohy s nutellou

ingrediencie

600 g
uvarené vychladené zemiaky
200 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
štipiek
soľ
podľa chuti
Nutella

postup

1.
Zemiaky nastrúhame na strúhadle alebo ich rozmixujeme v robote. Pridáme vajíčko, soľ a postupne múku a ž vznikne nelepivé cesto.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou pohára vykrajuje kolieska. Na každé koliesko dáme lyžičku nutelly, alebo lekváru atď... Koliesko zložíme napoly, spojíme a vidličou postláčame. Dáme variť do vriacej osolenej vody. Vyberieme ich, keď vyplávajú na povrch. Opláchneme studenou vodou, aby sa nelepili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Slivková nutella
Domáca nutella zo sliviek a jabĺk pre zdravšie maškrtenie
Známu čokoládovú nátierku deti jednoducho milujú! Doprajte im ju túto sezónu v zdravšej forme a prepašujte...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.