Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky

najkucharka
najkucharka
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vajce
100 g
múka
mlieko
soľ
olej

postup

1.
1 vajce a 100 g múky vymiešame dohladka, pridáme toľko prevareného studeného mlieka, aby vzniklo tekuté cesto, a nakoniec ochutíme trochou soli. Na palacinkovú alebo teflónovú panvicu dáme trocha oleja, dobre ho rozpálime a zvyšok vylejeme do osobitnej nádoby.
2.
Na rozpálenú panvicu dáme asi 2 lyžice cesta, ktoré rýchlym pohybom rozlejeme po celej panvici, a upečieme tenkú palacinku. Potom ju obrátime širokým nožom a upečieme aj z druhej strany. Z tohto množstva pripravíme 5 až 6 palaciniek. Môžeme ich podávať bez plnky alebo s plnkou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diana.chlebcova
2.8.2014 15:25 | |
+5 -4
Čo to sa pýtaš je my 15. a palacinky robím od 3. ročníka na Zš. :) 100.g hladká múka a mlieko 250.ml :) (a štipka soli do cesta) :) 8:|
cobolpeter
11.12.2013 13:40 | |
+17 -7
hej ano a kde je napisane kolko mlieka treba,aka muka???? *501*
heli1958
17.1.2014 13:03 | |
+13 -5
no..presne tak, a potom, že sa majú podariť nelepiť sa..tak akú múku??
mobilbosss
14.2.2014 14:23 | |
+22 -10
preboha! nikdy si nerobil palanicky kámo? však hladká ne? :) a mlieko? tak asi tak 250 ml
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...