Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky

najkucharka
najkucharka
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vajce
100 g
múka
mlieko
soľ
olej

postup

1.
1 vajce a 100 g múky vymiešame dohladka, pridáme toľko prevareného studeného mlieka, aby vzniklo tekuté cesto, a nakoniec ochutíme trochou soli. Na palacinkovú alebo teflónovú panvicu dáme trocha oleja, dobre ho rozpálime a zvyšok vylejeme do osobitnej nádoby.
2.
Na rozpálenú panvicu dáme asi 2 lyžice cesta, ktoré rýchlym pohybom rozlejeme po celej panvici, a upečieme tenkú palacinku. Potom ju obrátime širokým nožom a upečieme aj z druhej strany. Z tohto množstva pripravíme 5 až 6 palaciniek. Môžeme ich podávať bez plnky alebo s plnkou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diana.chlebcova
2.8.2014 15:25 | |
+5 -4
Čo to sa pýtaš je my 15. a palacinky robím od 3. ročníka na Zš. :) 100.g hladká múka a mlieko 250.ml :) (a štipka soli do cesta) :) 8:|
cobolpeter
11.12.2013 13:40 | |
+17 -7
hej ano a kde je napisane kolko mlieka treba,aka muka???? *501*
heli1958
17.1.2014 13:03 | |
+13 -5
no..presne tak, a potom, že sa majú podariť nelepiť sa..tak akú múku??
mobilbosss
14.2.2014 14:23 | |
+22 -10
preboha! nikdy si nerobil palanicky kámo? však hladká ne? :) a mlieko? tak asi tak 250 ml
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...