Pridať recept

Zapekaná brokolica

ingrediencie

750 g
brokolica
podľa chuti
soľ
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 dl
olej
2 PL
hladká múka
2,5 dl
smotana na varenie
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
50 g
strúhaný pikantný syr
2 PL
strúhanka
1 PL
mleté lieskové oriešky
2 PL
maslo
podľa chuti
tvrdý syr na posypanie

postup

1.
Brokolicu rozoberieme na ružičky, opláchneme a dáme variť na 5 minút do osolenej vody.Potom necháme odkvapkať.
 
2.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku, očistený cesnak, posypeme múkou a opražíme.
3.
Potom zmes zalejeme smotanou na varenie a počas neustáleho miešania uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme. Pridáme rozšľahané vajíčka, syr, strúhanku, orechy a premiešame.
4.
Do zapekacej misy pridáme odkvapkanú brokolicu a zalejeme ju pripravenou omáčkou. Povrch ešte posypeme postrúhaným syrom a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
maruska5531
2.12.2017 12:12 | |
+3 -7
výborný recept, ja mám rada cestoviny,pridala som varené cestoviny, takže aj viac omáčky, ale nabudúce pridám viac cesnaku zvýrazni chuť
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...