Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantová kaša s karamelizovanými orechmi

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
sójové mlieko
8 PL
amarantová múka
1 KL
škorica
sladidlo

Karamelizované orechy

1 PL
kokosový olej
1 PL
trstinový cukor
2 hrste
vlašské orechy
1 KL
škorica

postup

1.
Najskôr si pripravíme orechy. Na panvicu dáme kosokový olej, prisypeme cukor a orechy. Cukor necháme rozpustiť a miešame, až sa v ňom orechy celé obalia. Potom odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Mlieko so škoricou a sladidlom (podľa chuti osladíme cukrom, medom, stéviou a pod.) privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame pomaly múku.
3.
Kašu miešame metličkou do zhustnutia. Ak sa nám vytvoria hrudky, pomôžeme si ponorným mixérom. Kašu ozdobíme orechami a polejeme kokosovým alebo ľanovým olejom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...