Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantová kaša s karamelizovanými orechmi

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
sójové mlieko
8 PL
amarantová múka
1 KL
škorica
sladidlo

Karamelizované orechy

1 PL
kokosový olej
1 PL
trstinový cukor
2 hrste
vlašské orechy
1 KL
škorica

postup

1.
Najskôr si pripravíme orechy. Na panvicu dáme kosokový olej, prisypeme cukor a orechy. Cukor necháme rozpustiť a miešame, až sa v ňom orechy celé obalia. Potom odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Mlieko so škoricou a sladidlom (podľa chuti osladíme cukrom, medom, stéviou a pod.) privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame pomaly múku.
3.
Kašu miešame metličkou do zhustnutia. Ak sa nám vytvoria hrudky, pomôžeme si ponorným mixérom. Kašu ozdobíme orechami a polejeme kokosovým alebo ľanovým olejom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...