Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Amarantová kaša s karamelizovanými orechmi

hanus_prg
hanus_prg
2
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
sójové mlieko
8 PL
amarantová múka
1 KL
škorica
sladidlo

Karamelizované orechy

1 PL
kokosový olej
1 PL
trstinový cukor
2 hrste
vlašské orechy
1 KL
škorica

postup

1.
Najskôr si pripravíme orechy. Na panvicu dáme kosokový olej, prisypeme cukor a orechy. Cukor necháme rozpustiť a miešame, až sa v ňom orechy celé obalia. Potom odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
2.
Mlieko so škoricou a sladidlom (podľa chuti osladíme cukrom, medom, stéviou a pod.) privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame pomaly múku.
3.
Kašu miešame metličkou do zhustnutia. Ak sa nám vytvoria hrudky, pomôžeme si ponorným mixérom. Kašu ozdobíme orechami a polejeme kokosovým alebo ľanovým olejom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...