Pridať recept

Ryžový nákyp s jablkami

ingrediencie

30 g
ryža
1/2 dl
mlieko
1 KL
cukor
10 g
maslo
1 ks
vajce
strúhanka

postup

Očistenú a umytú ryžu uvaríme s mliekom a 1 lyžicou vody. Keď je ryža mäkká, pridáme cukor, maslo, 1 žĺtok a tuhý sneh ušľahaný z bielka. Polovicu masy vlejeme do ohňovzdornej nádoby vymastenej maslom a vysypanej strúhankou, posypeme ju očistenými a postrúhanými jablkami, zakryjeme druhou polovicou ryže a upečieme vo vyhriatej rúre.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!