Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Bylinkové zemiaky s mungo klíčkami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
stredný zemiak
3 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
200 g
mungo klíčky
1 KL
sladká mletá paprika
6 ks
vajce
1 KL
soľ
3 PL
čerstvá petržlenová vňať
1 KL
tymian
1 KL
tekuté chilli
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu so zemiakmi ju opečieme na 1 PL oleja. Pravidelne miešame, aby sa nám zemiaky nepripálili. Smažíme ich na pavnici 20 min. dozlata. V priebehu smaženia pridáme 1/2 KL soli.
3.
Vajíčka rozšľaháme s nakrájanou petržlenovou vňaťou, potom pridáme soľ, tymián a čierne mleté korenie.
4.
Mungo klíčky umyjeme a dáme smažiť na 1 PL oleja. Po 5-tich minútach pridáme sladkú mletú papriku, 1/2 KL soli a chilli. Necháme ďalších 10 min. dusiť.
5.
Keď máme zemiaky skoro mäkké a mungo klíčky osmažené, môžeme ich zapiecť v rúre.
6.
Okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm si vymažeme olejom a nasypeme na dno zemiaky opečené s cibuľou.
7.
Na zemiaky navrstvíme mungo klíčky a celé to potom zalejeme vajciami.
8.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 min., pokým nebudú vajcia tuhé a povrch zemiakov hnedý. Doporučujem piecť prvých 10 min. na programe "teplovzdušná rúra + gril z vrchu", ďalších 10 min. iba gril.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lupee
2.3.2014 20:37 | |
+0 -0
recept je výborný, len som si ho trochu prispôsobila, opiekla som si zemiačiky od mccain country potatoes s cibuľkou a cesnakom, mungo klíčky som pripravila podľa Vášho receptu a potom som ich iba dala na zemiačiky, ďalej som ich už nezapekala a boli aj tak výborné.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...