Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Bylinkové zemiaky s mungo klíčkami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
stredný zemiak
3 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
200 g
mungo klíčky
1 KL
sladká mletá paprika
6 ks
vajce
1 KL
soľ
3 PL
čerstvá petržlenová vňať
1 KL
tymian
1 KL
tekuté chilli
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu so zemiakmi ju opečieme na 1 PL oleja. Pravidelne miešame, aby sa nám zemiaky nepripálili. Smažíme ich na pavnici 20 min. dozlata. V priebehu smaženia pridáme 1/2 KL soli.
3.
Vajíčka rozšľaháme s nakrájanou petržlenovou vňaťou, potom pridáme soľ, tymián a čierne mleté korenie.
4.
Mungo klíčky umyjeme a dáme smažiť na 1 PL oleja. Po 5-tich minútach pridáme sladkú mletú papriku, 1/2 KL soli a chilli. Necháme ďalších 10 min. dusiť.
5.
Keď máme zemiaky skoro mäkké a mungo klíčky osmažené, môžeme ich zapiecť v rúre.
6.
Okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm si vymažeme olejom a nasypeme na dno zemiaky opečené s cibuľou.
7.
Na zemiaky navrstvíme mungo klíčky a celé to potom zalejeme vajciami.
8.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 min., pokým nebudú vajcia tuhé a povrch zemiakov hnedý. Doporučujem piecť prvých 10 min. na programe "teplovzdušná rúra + gril z vrchu", ďalších 10 min. iba gril.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lupee
2.3.2014 20:37 | |
+0 -0
recept je výborný, len som si ho trochu prispôsobila, opiekla som si zemiačiky od mccain country potatoes s cibuľkou a cesnakom, mungo klíčky som pripravila podľa Vášho receptu a potom som ich iba dala na zemiačiky, ďalej som ich už nezapekala a boli aj tak výborné.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...