Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bylinkové zemiaky s mungo klíčkami

hanus_prg
hanus_prg
3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
stredný zemiak
3 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
200 g
mungo klíčky
1 KL
sladká mletá paprika
6 ks
vajce
1 KL
soľ
3 PL
čerstvá petržlenová vňať
1 KL
tymian
1 KL
tekuté chilli
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu so zemiakmi ju opečieme na 1 PL oleja. Pravidelne miešame, aby sa nám zemiaky nepripálili. Smažíme ich na pavnici 20 min. dozlata. V priebehu smaženia pridáme 1/2 KL soli.
3.
Vajíčka rozšľaháme s nakrájanou petržlenovou vňaťou, potom pridáme soľ, tymián a čierne mleté korenie.
4.
Mungo klíčky umyjeme a dáme smažiť na 1 PL oleja. Po 5-tich minútach pridáme sladkú mletú papriku, 1/2 KL soli a chilli. Necháme ďalších 10 min. dusiť.
5.
Keď máme zemiaky skoro mäkké a mungo klíčky osmažené, môžeme ich zapiecť v rúre.
6.
Okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm si vymažeme olejom a nasypeme na dno zemiaky opečené s cibuľou.
7.
Na zemiaky navrstvíme mungo klíčky a celé to potom zalejeme vajciami.
8.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 min., pokým nebudú vajcia tuhé a povrch zemiakov hnedý. Doporučujem piecť prvých 10 min. na programe "teplovzdušná rúra + gril z vrchu", ďalších 10 min. iba gril.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lupee
2.3.2014 20:37 | |
+0 -0
recept je výborný, len som si ho trochu prispôsobila, opiekla som si zemiačiky od mccain country potatoes s cibuľkou a cesnakom, mungo klíčky som pripravila podľa Vášho receptu a potom som ich iba dala na zemiačiky, ďalej som ich už nezapekala a boli aj tak výborné.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...