Pridať recept

FOTORECEPT: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou

Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
3 PL
hladká múka
300 g
kvasená kapusta
podla potreby soľ,korenie čierne mletré, rasca, majorán, olej na vysmažanie a dusenie

postup

1.
Pripravila som si suroviny (patrí tam aj olej)
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
 
2.
Postrúhala som si zemiaky, cibuľu a cesnak.
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
3.
Potom vo väčšej miske zmiešam postrúhané zemiaky s vajcom, hladkou mukou, soľou, korením, pridáme majorán sušený a rascu. Vymiešam na hladkú zmes.
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
4.
Potom som na panvici piekla veľké placky.
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
5.
Dusenú kyslú kapustu pripravíme: na oleji restujeme pokrajanu cibuľu, dáme do nej kyslú kapustu,podlejeme vodou (môžeme mať aj so šťavou na poliatie placky) a dusíme do mäkka)
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
6.
Placky som naplnila dusenou kyslou kapustou a preložila na polovicu.Takúto placku môžete obohatiť aj pridaním plátku údeného mäsa. Stačí už len ozdobiť placku a podávať. Môžete zahustiť šťavu z dusenej kyslej kapusty a jedlo ňou preliať. Ja som zdobila moju placku kyslou smotanou a feferónkami. Prajem dobrú chuť.
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Fotorecept: Zemiaková placka plnená kyslou kapustou
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...