Pridať recept

FOTORECEPT: Francúzsky chlieb

2
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

315 ml
vlažná voda
20 g
droždie
1 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ
450 g
hladká múka

postup

1.
Zo všetkých surovín vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Podkysnuté cesto zľahka stočíme
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
 
2.
a rozdelíme na dve časti.
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
3.
Každý diel rozvaľkáme
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
4.
a stočíme ako roládu.
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
5.
Preložíme na plech, urobíme pár šikmých zárezov,
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
6.
potrieme olejom a necháme na vymastenom plechu ešte opäť podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 200°C. Ak je treba prikryjeme alobalom. Upečené preložíme na mriežku, potrieme vodou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť:-)
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Fotorecept: Francúzsky chlieb
Zdroj: diabambulka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.6.2014 11:31 | |
+0 -0
drozdie sa nedava?
diabambulka
5.7.2014 19:25 | |
+0 -0
máte pracdu, skontrolovala som recept a naozaj chýbajú mi tam kvasnice, poprosím redakciu o doplnenie 20 g čerstvých kvasníc a Vám ďakujem a prajem pekný deň :-)
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...