Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Avokádovo-banánové koláčiky bez lepku

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
vlašské orechy
50 g
hrozienka
kokos

Plnka

2 ks
avokádo
2 ks
banán
1 KL
med
3 PL
kukuričný škrob
1 PL
kakao

postup

1.
Deň vopred si pripravíme cesto. Orechy a hrozienka zalejeme povrch vodou a necháme cez noc napučať.
2.
Na druhý deň väčšinu vody vylejeme (necháme ale trochu, aby sa nám dobre hmota mixovala) a orechy s hrozienkami rozmixujeme. Ak bude hmota riedka, zahustíme ju kokosom. Mala by byť taká tuhá, aby sa z nej dali prípadne tvarovať guľky. Cesto necháme chvíľu odležať.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Avokádo olúpeme a vydlabeme. Zmiešame s banánom, medom a rozmixujeme obe suroviny dohladka.
4.
Počas mixovania pridáme 3 PL kukuričného škrobu, čím dosiahneme tuhšie skupenstvo plnky a bude na ceste pekne držať. Dáme do chladničky, pokým upečieme cesto.
5.
Formičky na muffiny naplníme do polovice cestom, vrch uhladíme a dáme do rúry zapiecť na 15-20 min. pri teplote 180 stupňov.
6.
Pečieme dovtedy, až bude cesto po okrajoch tmavé. Necháme ho potom poriadne vychladnúť.
7.
Po vychladnutí koláčikov vyberieme plnku z chladničky a odoberieme z nej 3 PL. Do tejto malej časti plnky zamiešame kakao. Zvyšnú plnku naplníme do zdobiča a nastriekame na koláčiky. Vrch ozdobíme kakaovou plnkou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BLIZENCEK819
22.1.2014 14:20 | |
+4 -0
ten receptík vyskúšam, vyzará to chutne ....a nakolko som bezlepkáčka tak myslím, že nema chybu...dakujem pekne:-) :!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...