Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Avokádovo-banánové koláčiky bez lepku

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
vlašské orechy
50 g
hrozienka
kokos

Plnka

2 ks
avokádo
2 ks
banán
1 KL
med
3 PL
kukuričný škrob
1 PL
kakao

postup

1.
Deň vopred si pripravíme cesto. Orechy a hrozienka zalejeme povrch vodou a necháme cez noc napučať.
2.
Na druhý deň väčšinu vody vylejeme (necháme ale trochu, aby sa nám dobre hmota mixovala) a orechy s hrozienkami rozmixujeme. Ak bude hmota riedka, zahustíme ju kokosom. Mala by byť taká tuhá, aby sa z nej dali prípadne tvarovať guľky. Cesto necháme chvíľu odležať.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Avokádo olúpeme a vydlabeme. Zmiešame s banánom, medom a rozmixujeme obe suroviny dohladka.
4.
Počas mixovania pridáme 3 PL kukuričného škrobu, čím dosiahneme tuhšie skupenstvo plnky a bude na ceste pekne držať. Dáme do chladničky, pokým upečieme cesto.
5.
Formičky na muffiny naplníme do polovice cestom, vrch uhladíme a dáme do rúry zapiecť na 15-20 min. pri teplote 180 stupňov.
6.
Pečieme dovtedy, až bude cesto po okrajoch tmavé. Necháme ho potom poriadne vychladnúť.
7.
Po vychladnutí koláčikov vyberieme plnku z chladničky a odoberieme z nej 3 PL. Do tejto malej časti plnky zamiešame kakao. Zvyšnú plnku naplníme do zdobiča a nastriekame na koláčiky. Vrch ozdobíme kakaovou plnkou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BLIZENCEK819
22.1.2014 14:20 | |
+4 -0
ten receptík vyskúšam, vyzará to chutne ....a nakolko som bezlepkáčka tak myslím, že nema chybu...dakujem pekne:-) :!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...