Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou

hanus_prg
hanus_prg
1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 šálok
amarantové zrno
3 dl
voda
1 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1 KL
kurkuma
1 KL
tekuté chilli
1 PL
ľanový olej

postup

1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
3.
Pred podávaním pokvapkáme ľanovým alebo iným zdravým olejom. Dobrú chuť k ľahkému obedu alebo večeri !

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...