Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou

hanus_prg
hanus_prg
1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1/2 šálok
amarantové zrno
3 dl
voda
1 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1 KL
kurkuma
1 KL
tekuté chilli
1 PL
ľanový olej

postup

1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
3.
Pred podávaním pokvapkáme ľanovým alebo iným zdravým olejom. Dobrú chuť k ľahkému obedu alebo večeri !

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...