Pridať recept

Hovädzia roštenka s hubami a tekvicou

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
štipiek
soľ
trochu
olej
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 ks
tekvica
1 ks
mrkva
2 ks
petržlen
150 ml
kyslá smotana
trochu
mäsový vývar
1 PL
maslo

postup

1.
Roštenku umyjeme, osušíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Dochutíme korením, pokvapkáme olejom a necháme približne 20 minút odstáť v chladničke.
 
2.
Opražíme ho na rozpálenom oleji z oboch strán. Podlejeme trochou vývaru a na miernom ohni dusíme domäkka.
3.
V hrnci na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, dochutíme soľou a všetko opečieme. Podlejeme trochou vývaru a dusíme do mäkka.
4.
Udusenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a omáčku necháme prehriať.
5.
Opečenú roštenku podávame s tekvicovou omáčkou a knedlíkmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať