Pridať recept

Hrášok s ryžou

ingrediencie

100 g
hrášok
petržlenová vňať
2 KL
olej
1 dl
vývar z kostí
25 g
ryža

postup

1.
Olúpaný hrášok umyjeme pod tečúcou teplou vodou a spolu s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou opražíme na 1 lyžičke oleja. Podlejeme horúcim vývarom z kostí, ktorý sme zbavili mastnoty, alebo horúcou vodou, prikryjeme a udusíme do mäkka.
 
2.
Prebranú a umytú ryžu zohrejeme na 1 lyžičke oleja (ryža má ostať biela), podlejeme 0,5 dl horúceho vývaru z kostí (zbaveného mastnoty) alebo horúcou vodou a prikryté podusíme. Pred podávaním udusený hrášok zmiešame s udusenou ryžou.
3.
Školákom podľa veku a chuti môžeme jedlo pripraviť aj zo 150 až 200 g hrášku a 60 až 80 g ryže. Ak používa,e ryžu ako prílohu, vždy ju uvaríme alebo udusíme v dvojnásobnom množstve horúcej tekutiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba a na vývar môžete zabudnúť. Čo môžete urobiť, aby neskysol?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...