Pridať recept

Hubová paštéta

6
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
šampiňóny
150 g
huby
150 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
70 g
uvarená ryža
80 g
prerastená slanina
2 ks
vajce
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
štipiek
tymian
4 ks
anglická slanina

postup

1.
V mäsovom mlynčeku zomelieme 3/4 šampiňónov, huby a vychladnuté kuracie prsia.
 
2.
Zvyšné šampiňóny pokrájame na malé kúsky a opražíme ich na rozpálenom oleji. V ďalšej panvici opražíme nasekanú cibuľu a nadrobno nakrájanú slaninu. Necháme ju vychladnúť a zmiešame ju s uvarenou ryžou a vajíčkami. Túto zmes pridáme k pomletej zmesi húb a kuracieho mäsa. Ďalej pridáme opražené huby, dochutíme soľou, korením, tymiánom a poriadne premiešame.
3.
Formu na paštétu vystelieme plátkami slaniny. Naplníme ju pripravenou zmesou a varíme vo vodnom kúpeli približne 1,5 hodiny. Paštétu vyberieme, necháme ju vychladnúť, vyklopíme, nakrájame na plátky a podávame s plátkami pomaranču.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...