Pridať recept

Špenátový koláč

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 PL
voda
100 g
tvaroh
250 ml
hladká múka
50 g
maslo

Špenátová náplň

500 ml
kyslá smotana
5 ks
vajce
500 g
špenát
podľa chuti
soľ
200 g
parmezán
50 g
píniové oriešky

postup

1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájané maslo, vodu, tvaroh a vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske o približne 3 cm viac ako je priemer formy. Cesto prenesieme do formy a poprepichujeme ho vidličkou.
 
2.
V miske zmiešame špenát, kyslú smotanu, vajíčka, nastrúhaný parmezán, píniové oriešky, dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame. Špenátovou zmesou naplníme pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.