Plnené vajcia na zeleninovom základe
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
mrkva
100
g
hrášok
150
g
zemiaky
100
g
cvikla
4
PL
majonéza
2
PL
kyslá smotana
soľ
čierne korenie
muškátový orech
Na plnené vajcia
4
ks
vajce
100
g
maslo
kajenské korenie
worčestrová omáčka
soľ
1
KL
horčica
1
KL
pažitka
Ozdoba
petržlenová vňať
suchá saláma
postup
1.
Mrkvu pokrájame na drobné kocky a spolu s hráškom udusíme. Uvarené zemiaky a cviklu očistíme a takisto pokrájame na malé kocky, primiešame do uduseného hrášku s mrkvou, odstavíme a necháme vychladnúť. Majonézu vymiešame s kyslou smotanou a zmiešame so šalátom.
2.
Uvarené vajcia zbavíme škrupiny a po dĺžke ich rozkrojíme na polovicu. Žĺtky vyberieme a spolu so zmäknutým maslom pretrieme cez sito. Hmotu osolíme, okoreníme a ochutíme worcesterskou omáčkou, nahladko vymiešame, naplníme ňou ozdobné vrecúško a vstrekujeme do prázdnych bielkov. Každú polovičku ozdobíme kúskom petržlenovej vňate.
3.
Zeleninový šalát rozložíme na plochú misku alebo okrúhlu tácňu a na šalátové listy kladieme plnené vajcia. Medzi ne ozdobne porozkladáme zvitky suchej salámy.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.