Zapečená špargľa
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zelená špargľa
4
ks
ementál
4
ks
šunka
2
PL
maslo
4
PL
strúhaný syr
postup
1.
Špargľu umyjeme, spodnú časť oškrabeme a pevnejšie konce odkrojíme. Očistenú a opláchnutú špargľu necháme odkvapkať, zviažeme ju do zväzkov, vložíme do osolenej vriacej vody a krátko povaríme.
2.
Niekoľko varených šparglí zabalíme do plátku šunky a syra tak, aby vršky boli vidieť. V pekáčiku rozohrejeme maslo, vložíme závitky so špargľou, pokvapkáme zvyšným maslom a trochou vývaru zo špargle a zapečieme.
3.
Potom posypeme strúhaným syrom dopečieme, až sa syr roztaví. Môžeme podávať s opečenými toastami ako nevšedný pokrm alebo ľahkú večeru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.