Pridať recept

Zapečená špargľa

ingrediencie

400 g
zelená špargľa
4 ks
ementál
4 ks
šunka
2 PL
maslo
4 PL
strúhaný syr

postup

1.
Špargľu umyjeme, spodnú časť oškrabeme a pevnejšie konce odkrojíme. Očistenú a opláchnutú špargľu necháme odkvapkať, zviažeme ju do zväzkov, vložíme do osolenej vriacej vody a krátko povaríme.
 
2.
Niekoľko varených šparglí zabalíme do plátku šunky a syra tak, aby vršky boli vidieť. V pekáčiku rozohrejeme maslo, vložíme závitky so špargľou, pokvapkáme zvyšným maslom a trochou vývaru zo špargle a zapečieme.
3.
Potom posypeme strúhaným syrom dopečieme, až sa syr roztaví. Môžeme podávať s opečenými toastami ako nevšedný pokrm alebo ľahkú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať