Zemiakový šalát po sedliacky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
ks
cibuľa
1
šálka
mäsový vývar
3
strúčiky
cesnaku
4
PL
olej
3
PL
horčica
3
PL
ocot
2
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
1
ks
hlávkový šalát
100
g
slanina
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky a oboje chvíľu povaríme v mäsovom vývare. Horúcim vývarom prelejeme zemiaky v mise a necháme vychladnúť. Po polhodine zlejeme nadbytočnú tekutinu.
2.
V inej miske zmiešame olej, ocot, horčicu, soľ a čierne korenie a všetko spoločne rozšľaháme. Zmes nalejeme na zemiaky a zľahka premiešame.
3.
Hlávkový šalát dôkladne prepláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame a vmiešame do zemiakov.
4.
Slaninu pokrájame na kocôčky, na panvici ju rozškvaríme a masť i vyškvarenú slaninu vlejeme do zemiakov.
5.
Všetko opäť premiešame a vlažný šalát podávame k pečenému alebo vyprážanému mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.