Pridať recept

Polievka z rakov

ingrediencie

5 ks
rak
300 g
mrkva
trochu
petržlenová vňať
150 g
zeler
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
paradajka
300 ml
smotana
100 ml
biele víno
25 ml
koňak
štipiek
tymian
podľa chuti
soľ
trochu
olej

postup

1.
Uvarené raky opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán približne 15 minút spolu s koreňovou zeleninou nakrájanou na menšie kúsky, nasekanou cibuľou a cesnakom. Ďalej pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky a ešte chvíľu pražíme. Polievku dochutíme soľou, korením a tymiánom.
 
2.
Prilejeme vriacu vodu, biele víno, privedieme k varu a pod pokrievkou na miernom ohni varíme približne 30 minút. Potom celú polievku rozmixujeme a prielejeme smotanu. Prepasírujeme ju cez jemné sitko, dochutíme koňakom a podávame ozdobené celým rakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať