Pridať recept

FOTORECEPT: Francúzske bagety

ingrediencie

500 g
múka hladká
1/2 ks
droždie
1/5 liter
vlažná voda
3 KL
morská soľ

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Francúzske bagety
Fotorecept: Francúzske bagety
Zdroj: domi4199
 
2.
Múku preosejeme do misy, pridáme urobený kvások z vody a droždia, pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto. Miesime až kým sa v ceste nezačnú vytvárať bublinky.
Fotorecept: Francúzske bagety
Fotorecept: Francúzske bagety
Zdroj: domi4199
3.
Necháme prikryté vykysnúť 2 hodiny.
Fotorecept: Francúzske bagety
Fotorecept: Francúzske bagety
Zdroj: domi4199
4.
Po vykysnutí cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 3 ks a vypracujeme 3 valce, necháme kysnúť ešte 15 minút.
Fotorecept: Francúzske bagety
Fotorecept: Francúzske bagety
Zdroj: domi4199
5.
Pečieme na 230°C 40-45 minút.
Fotorecept: Francúzske bagety
Fotorecept: Francúzske bagety
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
D.R.A.K.o
8.2.2014 16:39 | |
+6 -7
chcela by som sa spytat co je to 1/5 vody???dakujem
dobruchut.sk
10.2.2014 09:27 | |
+5 -5
1/5 litra vody = 2 deci, je to tam aj napisene 0,2 litra, ked prejdes mysou cez to
DrMolekula
16.7.2015 13:58 | |
+9 -3
1/5 litra je ťažká matematika.