Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pórová polievka s bielou fazuľou

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela malá fazuľa
1 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
1 ks
veľký pór
2 ks
cibuľa
1 PL
soľ
1 KL
majorán
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 dl
sójové mlieko na zahustenie
300 g
uvarená mrkva

postup

1.
Fazuľu dáme deň dopredu namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do novej vody tak, aby presahovala 3 cm nad fazuľu.
2.
Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu s pórom na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja.
3.
Necháme smažiť na miernom plameni cca 10 min., pokým nebude zelenina celkom mäkká.
4.
Mäkkú zeleninu preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
K mäkkej fazuli (nepridávali sme zatiaľ žiadne korenie) prilejeme rozmixovanú zeleninu, premiešame a pridáme všetky koreniny. Potom dolejeme cca 3 litre vriacej vody.
6.
Necháme prevrieť 10 min. a podľa chuti zahustíme sójovým mliekom, múkou, solamylom alebo zemiakom. Pred podávaním pridáme do každého taniera na kocky uvarenú mrkvu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...