Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pórová polievka s bielou fazuľou

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela malá fazuľa
1 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
1 ks
veľký pór
2 ks
cibuľa
1 PL
soľ
1 KL
majorán
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 dl
sójové mlieko na zahustenie
300 g
uvarená mrkva

postup

1.
Fazuľu dáme deň dopredu namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do novej vody tak, aby presahovala 3 cm nad fazuľu.
2.
Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu s pórom na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja.
3.
Necháme smažiť na miernom plameni cca 10 min., pokým nebude zelenina celkom mäkká.
4.
Mäkkú zeleninu preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
K mäkkej fazuli (nepridávali sme zatiaľ žiadne korenie) prilejeme rozmixovanú zeleninu, premiešame a pridáme všetky koreniny. Potom dolejeme cca 3 litre vriacej vody.
6.
Necháme prevrieť 10 min. a podľa chuti zahustíme sójovým mliekom, múkou, solamylom alebo zemiakom. Pred podávaním pridáme do každého taniera na kocky uvarenú mrkvu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...