Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pórová polievka s bielou fazuľou

hanus_prg
hanus_prg
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
biela malá fazuľa
1 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
1 ks
veľký pór
2 ks
cibuľa
1 PL
soľ
1 KL
majorán
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 dl
sójové mlieko na zahustenie
300 g
uvarená mrkva

postup

1.
Fazuľu dáme deň dopredu namočiť do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť do novej vody tak, aby presahovala 3 cm nad fazuľu.
2.
Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu s pórom na pásiky a osmažíme na 1 PL oleja.
3.
Necháme smažiť na miernom plameni cca 10 min., pokým nebude zelenina celkom mäkká.
4.
Mäkkú zeleninu preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
K mäkkej fazuli (nepridávali sme zatiaľ žiadne korenie) prilejeme rozmixovanú zeleninu, premiešame a pridáme všetky koreniny. Potom dolejeme cca 3 litre vriacej vody.
6.
Necháme prevrieť 10 min. a podľa chuti zahustíme sójovým mliekom, múkou, solamylom alebo zemiakom. Pred podávaním pridáme do každého taniera na kocky uvarenú mrkvu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...