Pridať recept

Fazuľová polievka Jókai

8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
údené bravčové koleno
500 g
červená fazuľa
3 PL
bravčová masť
3 PL
múka
1 ks
červená cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 ČL
mletá červená paprika
200 g
zmes koreňovej zeleniny
zelerová vňať
mleté čierne korenie
soľ
kyslá smotana

postup

Sýta fazuľová polievka z maďarskej kuchyne...

1.

Deň vopred namočíme suchú fazuľu v dostatočnom množstve vody.

 
2.

Údené koleno dáme variť v studenej vode.

3.

Po cca hodine varenia vyberieme z vody koleno, necháme vychladnúť, oberieme mäso a pokrájame na menšie kúsky.

4.

Medzitým do vriaceho vývaru, z ktorého sme vybrali mäso, vsypeme fazuľu a prikryté varíme.

5.

Očistíme a nakrájame zeleninu, pridáme k fazuli. Do polievky vložíme aj nakrájané mäso, opatrne solíme (mäso je veľmi slané), koreníme. Vhodíme aj cesnak a vňaťku a varíme do zmäknutia.

6.

Nakoniec si spravíme zápražku: v panvici zohrejeme masť, opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu, potom posypeme múkou, červenou paprikou a dobre zmiešame.

7.

Pridáme do polievky a necháme prevrieť. Môžeme podávať s kyslou smotanou. Do polievky môžeme, ale nemusíme zavariť cestoviny. Ja zmiešam trochu múky s teplou vodou a soľou, vymiešam z toho hladšie cesto a "štípem" do vriacej polievky (pred zápražkou). Dobrú chuť :-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať