Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé bez kosti
2 PL
olivový olej
1,5 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie

Orechová kôrka

150 g
vlašské orechy
10 g
petržlenová vňať
2 PL
strúhanka
4 ks
žĺtok
1/2 KL
soľ
600 ml
voda
alobal

postup

1.
Doporučujem použiť na tento recept bravčové karé podlhovastého tvaru, orechová kôrka bude tenšia a lepšie prepečená. Bohužiaľ v obchode iný tvar mäsa nemali, ale i tak som si poradila, uvidíte na konci fotoreceptu.
2.
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a zprudka ho opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji.
3.
Potom mäso preložíme na plech vymazaný 1 PL oleja, podlejeme 300 ml vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170 stupňov. Takto prikryté ho pečieme prvých 30 min., potom mäso otočíme, pečieme ďalších 30 min. a po tretíkrát mäso znovu otočíme a pečieme ešte 30 min.
4.
Medzitým ako sa mäso pečie, pripravíme si orechovú plnku. Vlašské orechy (môžeme použiť i zmes iných orechov, semienok alebo sezamu) podrvíme v sáčku na menšie kusy.
5.
Vaječné žĺtka vymiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhankou a soľou.
6.
Nakoniec primiešame orechy. Všetko poriadne premiešame a necháme odležať pri pokojovej teplote.
7.
Po 90-tich minútach vyberieme mäso z rúry, dáme dole alobal a na mäso navrstvíme orechovú plnku. Keďže som mala vysoký kus mäsa a veľa plnky, rozhodla som sa mäso pozdĺžne rozrezať. Na obe časti mäsa som rovnomerne navrstvila plnku.
8.
Odkryté mäso som dala zapiecť na 20 min. pri teplote 180 stupňov. Podlejeme ešte 300 ml vody.
9.
Orechová kôrka sa krásne pripiekla k mäsu, o jej chrumkavej chuti ani nehovorím - jedna báseň ! :) Podávame so zemiakmi poliate výpekom z mäsa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...