Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou

hanus_prg
hanus_prg
5
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé bez kosti
2 PL
olivový olej
1,5 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie

Orechová kôrka

150 g
vlašské orechy
10 g
petržlenová vňať
2 PL
strúhanka
4 ks
žĺtok
1/2 KL
soľ
600 ml
voda
alobal

postup

1.
Doporučujem použiť na tento recept bravčové karé podlhovastého tvaru, orechová kôrka bude tenšia a lepšie prepečená. Bohužiaľ v obchode iný tvar mäsa nemali, ale i tak som si poradila, uvidíte na konci fotoreceptu.
2.
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a zprudka ho opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji.
3.
Potom mäso preložíme na plech vymazaný 1 PL oleja, podlejeme 300 ml vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170 stupňov. Takto prikryté ho pečieme prvých 30 min., potom mäso otočíme, pečieme ďalších 30 min. a po tretíkrát mäso znovu otočíme a pečieme ešte 30 min.
4.
Medzitým ako sa mäso pečie, pripravíme si orechovú plnku. Vlašské orechy (môžeme použiť i zmes iných orechov, semienok alebo sezamu) podrvíme v sáčku na menšie kusy.
5.
Vaječné žĺtka vymiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhankou a soľou.
6.
Nakoniec primiešame orechy. Všetko poriadne premiešame a necháme odležať pri pokojovej teplote.
7.
Po 90-tich minútach vyberieme mäso z rúry, dáme dole alobal a na mäso navrstvíme orechovú plnku. Keďže som mala vysoký kus mäsa a veľa plnky, rozhodla som sa mäso pozdĺžne rozrezať. Na obe časti mäsa som rovnomerne navrstvila plnku.
8.
Odkryté mäso som dala zapiecť na 20 min. pri teplote 180 stupňov. Podlejeme ešte 300 ml vody.
9.
Orechová kôrka sa krásne pripiekla k mäsu, o jej chrumkavej chuti ani nehovorím - jedna báseň ! :) Podávame so zemiakmi poliate výpekom z mäsa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...