Pridať recept

Perfektné cesto na PIZZU

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
30 g
droždie
1/2 ČL
cukor
1/2 ČL
soľ
2 PL
olivový olej
1 pohár
vlažná voda

postup

1.
Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé - je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky.
 
2.
Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca. 40až 45 minút, podľa teplého miesta, ktoré vyberiete na kysnutie. Na vrch si dajte všetko ostatné podľa vašej chuti. Ja som si dala na vrch - paradajkové pyré, paradajky, šunku, syr a ananás. Prajem DOBRÚ CHUŤ !
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.2.2021 13:49 | |
+7 -3
Dobry chcem sa spytat da sa s toho spravit langos
medulienkaLM
5.3.2021 14:15 | |
+4 -1
Neviem vám povedať, neskúšala som ...
Anonymný nick
15.10.2019 16:05 | |
+6 -28
Ja dávam domáci kvások ten používam aj na domáci chlieb
medulienkaLM
5.3.2021 14:16 | |
+3 -2
Neviem kváskovať, tak to neskušam ...
Anonymný nick
16.8.2019 22:42 | |
+13 -38
perfektné by to cesto bolo iba v tom prípade, keby bolo kváskové
medulienkaLM
5.3.2021 14:22 | |
+2 -2
Neviem kváskovať, ale dá sa nahradiť droždie kváskom, len s pomerom neporadím ...