Pridať recept

Vianočná polievka z kapra

ingrediencie

1 ks
hlava z kapra
trochu
soľ
100 g
mrkva
100 g
petržlen
50 g
zeler
1 ks
cibuľa
trochu
mletý muškátový oriešok
50 g
hladká múka
2 dl
sladká smotana
1 ks
rožok
15 g
tuk
trochu
olej
20 g
maslo
100 g
ikry

postup

1.
Očistenú hlavu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhanú koreňovú zeleninu opražíme na malom množstve oleja. Pridáme trocha postrúhaného muškátového orieška, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme precedeným vývarom z hlavy.
 
2.
Ikry alebo mliečie, ikry, opláchneme vo vlažnej vode, nadrobno posekáme, pridáme do polievky a všetko varíme 15 minút.
3.
Pridáme mäso z hlavy, prilejeme smotanu a ooslíme. Rožok pokrájaný na malé kocky prudko opražíme na rozohriatom tuku. Podávame priamo do tanierov s polievkou. Do každej porcie polievky vložíme malý kúsok masla, čím sa chuť polievky zjemní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať