Pridať recept

Čokoládová torta s orechmi

ingrediencie

225 g
maslo
150 g
horká čokoláda
200 g
cukor
5 PL
med
1 ks
prášok do pečiva
1 PL
kakaový prášok
50 g
vlašské orechy
150 g
sušená marhuľa
300 g
marhuľový džem
2 PL
slnečnicový olej
5 ks
vajce

postup

1.
Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Tortovú formu vymastíme. Orechy rozdrvíme a marhule nakrájame na malé kúsky. Čokoládu ( 75 g ) rozpustíme nad parou, a potom ju necháme trochu vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielka vyšľaháme sneh.
 
2.
Maslo vložíme do misy a rozmixujeme ho, pridáme k nemu hnedý cukor a med. K zmesi pridáme žĺtka, rozpustenú čokoládu a znovu mixujeme. Do druhej misy nasypeme múku spolu s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a vysypeme do druhej ( tekutej ) zmesi. Opäť riadne premiešame.
3.
Pridáme orechy a marhule a opäť premiešame. Potom do zmesi opatrne vmiešame sneh z bielkov. Pripravenú zmes vylejeme do formy. V rúre pečieme asi 45 minút. Nad parou rozpustíme čokoládu, ktorá nám zvýšila, potom do nej pridáme trochu oleja a dôkladne premiešame. Upečené tortové cesto necháme vychladnúť, a potom ho prerežeme na dve polovice. Natrieme marhuľovým džemom a spojíme dokopy obe časti korpusu. Na takto pripravenú tortu nalejeme čokoládu. Povrch môžeme posypať orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.8.2014 12:11 | |
+0 -0
povede se prosím přidat množství mouky? děkuji :? <3
Anonymný nick
9.8.2014 12:09 | |
+0 -0
povede se udat množství té mouky? *501*
Anonymný nick
30.6.2014 23:46 | |
+3 -0
tak jsem dort udělala a množství mouky dala od oka, byl vynikající. použila jsem místo sušených meruněk višně z kompotu a trochu promázla čoko krémem s višněmi a džemem. přeze všechno bych uvítala to množštví mouky. děkuji
Podobné články
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...