Pridať recept

Jablkový koláč s karamelom

ingrediencie

Cesto

450 g
mrazené lístkové cesto

Obloženie

200 g
cukor
1 štipka
mletá škorica
20 g
maslo
3 ks
jablko

postup

1.
Lístkové cesto rozmrazíme. Na dno panvice nasypeme 0,5 cm silnej vrstvy cukru a posypeme mletou škoricou. Po povrchu rozložíme vločky masla. Jablka ošúpeme, rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Potom dužinu nakrájame na tenké dieliky a husto poukladáme do panvice s cukrom.
 
2.
Z cesta vytvoríme štvorec a tenko vyvaľkáme. Panvicu postavíme na stredne rozohriatú platňu. Akonáhle cukor začína zľahka hnednúť, priložíme na jablká plat lístkového cesta a prečnievajúce okreje rýchlo odkrojíme. Povrch cesta niekoľkokrát popicháme vidličkou.
3.
Panvicu zasunieme do rúry predhriatej na 220 stupňov a jablčný koláč pečieme asi 15 minút. Panvicu vyložíme, necháme asi 2 minúty stáť, a potom koláč prevratíme na veľký podnos. Podávame horúce na predhriatých tanieroch. Hotový koláč môžete trochu pocukrovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!