Jablkový koláč s karamelom
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
450
g
mrazené lístkové cesto
Obloženie
200
g
cukor
1
štipka
mletá škorica
20
g
maslo
3
ks
jablko
postup
1.
Lístkové cesto rozmrazíme. Na dno panvice nasypeme 0,5 cm silnej vrstvy cukru a posypeme mletou škoricou. Po povrchu rozložíme vločky masla. Jablka ošúpeme, rozštvrtíme a vyrežeme jadrovníky. Potom dužinu nakrájame na tenké dieliky a husto poukladáme do panvice s cukrom.
2.
Z cesta vytvoríme štvorec a tenko vyvaľkáme. Panvicu postavíme na stredne rozohriatú platňu. Akonáhle cukor začína zľahka hnednúť, priložíme na jablká plat lístkového cesta a prečnievajúce okreje rýchlo odkrojíme. Povrch cesta niekoľkokrát popicháme vidličkou.
3.
Panvicu zasunieme do rúry predhriatej na 220 stupňov a jablčný koláč pečieme asi 15 minút. Panvicu vyložíme, necháme asi 2 minúty stáť, a potom koláč prevratíme na veľký podnos. Podávame horúce na predhriatých tanieroch. Hotový koláč môžete trochu pocukrovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.